BIJWONEN
AIRBORNE MEMORIAL SERVICE

Wilt u de Airborne Memorial Service bijwonen? U bent van harte welkom! De openbare herdenkingsdienst vindt plaats op de Arnhem-Oosterbeek War Cemetery aan de van Limburg Stirumweg in Oosterbeek.

Door de beperkte ruimte op de Begraafplaats zijn de beschikbare zitplaatsen alleen bestemd voor genodigden en voor Arnhem-veteranen en nabestaanden van de gesneuvelde militairen. Zij kunnen zich kunnen aanmelden voor een gereserveerde zitplaats.

Een beperkt aantal zitplaatsen is beschikbaar voor hen die slecht ter been zijn, zoals minder validen en ouderen. Deze plaatsen zijn niet te reserveren. Het terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waarbij er wel rekening mee moet worden gehouden dat het terrein onverhard is. 

Voor alle overige bezoekers zijn voldoende staanplaatsen beschikbaar.

GEDRAGSREGELS

GEDRAGSREGELS
De Airborne Memorial Service is een herdenkingsplechtigheid waarbij bezoekers wordt gevraagd:

  • zich op een passende en respectvolle manier te gedragen;
  • niet te roken;
  • mobiele telefoons en andere apparaten op ‘stil’ te zetten;
  • huisdieren met uitzondering van hulphonden zij niet toegestaan;
  • alcoholische dranken en etenswaren zijn niet toegestaan;
  • aanwijzingen en richtlijnen van de organisatie op te volgen.

RE-ENACTMENT
Als re-enactor draag je het uniform van de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog. Ga met respect met dit uniform om en probeer te allen tijde, het respect en eer te geven aan hen die dit uniform droegen en rekening te houden met de impact die dit kan hebben op anderen. Het is daarom tijdens deze herdenkingsdienst niet toegestaan;

  • de begraafplaats te betreden in compleet historisch gevechtstenue, zoals helmen, munitietassen etc.
  • om (historische) wapens, inclusief blanke wapens (messen), zwaarden, degens, sabels, bajonetten en wapenstokken te dragen (uitgezonderd participerende militairen);
  • om historische Duitse uniformen en/of symbolen van fascistische en nationaalsocialistische bewegingen zoals bijvoorbeeld de NSB en NSDAP te dragen;
  • om op re-enactment uniformen onderscheidingstekens te dragen, in welke uitvoering dan ook, uit respect voor gesneuvelden, nabestaanden, familieleden en veteranen (jong en oud).

Bereikbaarheid

De Arnhem-Oosterbeek War Cemetery is gelegen aan de Van Limburg Stirumweg in Oosterbeek. Vanuit alle windrichtingen is de Begraafplaats goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer, fiets of te voet. Klik hier voor meer informatie.

TREIN/BUS

Het Station Oosterbeek is gelegen op 500 meter van de Begraafplaats.

Auto

Er is voldoende parkeerruimte beschikbaar op loopafstand van de Begraafplaats.

TOURINGCAR

Gezelschappen en groepen die per touringcar komen, parkeren bij de Begraafplaats.

Fiets

Een tijdelijke fietsenstalling is beschikbaar naast de Begraafplaats.