VAAK gestelde vragen

Heeft u een vraag over de Airborne Memorial Service? Kijk dan hieronder bij de vaak gestelde vragen of uw vraag er al bij staat.
Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier

VRAGEN OVER

HET BIJWONEN VAN DE HERDENKING

De herdenkingsplechtigheid start om 11:00 uur. Bezoekers wordt gevraagd uiterlijk 10:45 uur aanwezig te zijn.

De plechtigheid duurt circa 75 minuten.

De Airborne Memorial Service is een openbare herdenking en kan door iedereen worden bijgewoond. Het is niet mogelijk om bezoekers een (zit)plaats aan te bieden op de Begraafplaats. Een beperkt aantal zitplaatsen is beschikbaar voor hen die slecht ter been zijn, zoals minder validen en ouderen. Deze plaatsen zijn niet te reserveren

Het is niet mogelijk om een (zit)plaats te reserveren op de Begraafplaats. Dat geldt zowel voor individuele bezoekers als voor groepen. Op de Begraafplaats is voldoende ruimte om de dienst staande bij te wonen. Een beperkt aantal zitplaatsen is beschikbaar voor hen die slecht ter been zijn, zoals ouderen en minder validen.

Voor Arnhem-veteranen en voor nabestaanden van gesneuvelde militairen zijn zitplaatsen beschikbaar. Zij kunnen zich hier aanmelden.

De openbare ruimtes op de Begraafplaats zijn om veiligheidsredenen alleen geschikt voor staanplaatsen. Het is daarom niet toegestaan om zelf (klap)stoelen mee te nemen naar de Begraafplaats.  

De Begraafplaats is onverhard en voorzien van een gazon. Het is toegankelijk voor rolstoelen of een scootmobiel. Bij slecht weer kan het terrein lastiger toegankelijk zijn.

Op het voorterrein van de Begraafplaats zijn toilet voorzieningen.

VRAGEN OVER

PARKEREN

Een tijdelijk parkeerterrein voor bezoekers is beschikbaar aan de Dreyensweg in Oosterbeek ter hoogte van de Johannahoeveweg (Mill Hill). U heeft hiervoor geen parkeerkaart nodig.

Het parkeerterrein wordt duidelijk aangegeven door middel van borden. Vanaf het parkeerterrein is het 500 meter lopen naar de ingang van de Begraafplaats. Een pendeldienst is ingesteld voor hen die moeilijk ter been zijn. De pendeldienst rijdt tot 10:30 uur van het parkeerterrein naar de Begraafplaats. De pendelbus vertrekt vanaf de achterzijde van Station Oosterbeek aan de Dreyenseweg. 

Vanaf het parkeerterrein rijden tot 10:30 uur pendelbussen naar de Begraafplaats. U kunt hier gratis gebruik van maken. Na afloop van de dienst rijden deze ook weer naar de parkeerplaats.

Als u per taxi naar de herdenking komt, kan de chauffeur u direct bij de Begraafplaats afzetten.

Auto’s voorzien van een officiële invalidenparkeerkaart kunnen gebruik maken van een invaliden parkeerplaats direct bij de Begraafplaats.

VRAGEN OVER

DE BLOEMKINDEREN

Als uw school wil deelnemen aan het leggen van de bloemen, kunt u zich voor meer informatie melden bij de coördinatoren van de Bloemkinderen via airbornebloemlegging@gmail.com.

BENT U nabestaanden van EEN gesneuvelde militair OF Arnhem veteraAN?

Voor de nabestaanden van gesneuvelde militairen en voor Arnhem veteranen worden zitplaatsen beschikbaar gesteld.

U kunt zich aanmelden voor maximaal twee zitplaatsen via: 

Vragen?

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op via de contactpagina.